fredag 27. september 2013

Månedens faktapille- tre

Tallet tre er et spesielt tall. Vi har tre dimensjoner; lengde, bredde og dybde. Det finnes tre primærfarger og vi bor på den tredje planeten fra solen.

Vi opererer med en tredelt forståelse av tid; fortid, nåtid og fremtid. Trekanten er dessuten et hyppig brukt symbol i mange religiøse og okkulte sammenhenger, og representerer blant annet den hellige treenighet (Polarimagazine.com). Videre deler vi ofte verden inn i tre riker; planteriket, dyreriket og mineralriket (selv om det strengt tatt ikke holder mål(Blyttia 64(3), 2006)).
 

Tallet tre har også en spesiell plass i eventyr, og klassiske eksempler på dette er de tre bukkene Bruse, de tre brødene Per, Pål og Espen Askeladd, de tre prøvelser som helten utsettes for, eller det faktum at motiver / hendelser ofte gjentas tre ganger i fortellingene.

Her er et eksempel på motiv som gjentas tre ganger:






Meget virkningsfullt, ikke sant?

I numerologi, som kan kalles for "kunsten å forutsi ting ved hjelp av tall" , står tallet 3 for mangfold, skaperkraft, vekst og fremadrettet bevegelse. Tallet står også for kreativitet.(Wikipedia)

Noen numerologer mener at tall kan styre våre liv, og baserer dette på en forestilling om at universet er bygget opp av forskjellige vibrasjoner som korresponderer med ulike tall. Her kan man jo kanskje påpeke det tvilsomme ved å tillegge betydning til vilkårlige og menneskeskapte konsepter som tall og ord (Sceptica.dk), men man kan også gi en god bæng i det, og prøve det ut. For gøy.

For i følge numerologien er altså hele universet styrt av tall, og alt kan reduseres til et enkelt nummer(fnis): Så, hvis jeg ønsker å finne ut hvilket tall som symboliserer "Eple" må jeg først finne ut hvilket nummer i rekkefølgen de enkelte bokstavene har i alfabetet; E = 5, P =16, L = 12. Til sammen blir dette mitt favoritt-tall 38. Hurra! Men tallet skal reduseres ytterligere, helt til bare et enkelt tall gjenstår. Altså: 3 + 8 = 11, som igjen blir 1 + 1 = 2. 

Tallet to, altså. Og ikke 3. Som jo er det tallet jeg prøver å skrive om. Og som ble det tallet jeg fikk da jeg regnet ut dette første gang... Hvilket er bakgrunnen for at jeg valgte å skrive om numerologi i dette innlegget... Pokker.

Men hvorfor dette behovet for å skrive om tallet 3? Jo, fordi i dag er det nøyaktig 3 år siden jeg blogget for første gang. 3 år med varierende grad av bloggeaktivitet / bloggekvalitet!! (3 ganger 3 hurra!!)

En merkedag altså. Som nå markeres med et meget haltende innlegg om tre. Som ifølge Ikkepedia for øvrig kan beskrives slik: Et tre er en overdrevent stor plantevekst som ofte opptrer i gjenger rundt om i verden. Trær er sosiale og bevisste, men svært trege i forhold til menneskers oppfatning av tid. (Ikkepedia)

Muligens et tregt tre, men like fullt et vakkert tre. Og noe forfengelig der det bevisst
speiler seg... og muligens lengter etter en flokk..?

Alle gode ting er tre, som kjent, så hva nå? Quo vadis, eplis? Tviler på at det blir 3 nye år, men jeg sliter meg heller ikke ut på bloggingen.. Enn så lenge får det rusle og gå litt til...

Men jeg benytter uansett anledningen til å takke aller hjerteligst for alle besøk, kommentarer, tilbakemeldinger og for all inspirasjon jeg har fått gjennom bloggingen. Tusen takk :)


tirsdag 17. september 2013

Dolk i hjertet?

Eg har vore på utstilling. Eg vart skuffa. Skuffa over at eg vart skuffa.

Kven trur eg at eg er? Som kan sjå vakre verk av ein smått genial mann, og likevel tillete meg kjensla av at det vart feil? Feil for meg.

Eg er skuffa over meg. Eller, det er da eg burde vera. Men da er no so. Nett no gjer eg litt blaffen i meg. Synast at eg er ein kravstor og irriterande person. Kjem ofte i vegen for anna som kunne vore kjekt, der eg breier meg og seier Meg! Meg! Meg!

Kan eg ikkje berre halda kjeft, og late andre stemmar få sleppa til?

Sjå sjølv du, og sei meg so om eg ikkje er ein sjølvgod tulling. For dette burde då vel vera bra saker?














Jeg har altså vært på Dolk sin utstilling "Wildlife"galleri se, og selv om jeg på mange måter likte det jeg så, er jeg nok såpass forutsigbar at jeg ikke heelt fant det passende å se street-art arrangert og på utstilling...




Jeg liker det jeg liker slik jeg liker det. *sukk* 

mandag 9. september 2013

Smågodt for 30 kroner..

I løpet av sommeren har jeg gjort noen små bruktkupp, og disse godsakene var heldigvis blant dem.



15 kroner for marmorvase. Ikke dumt.

15 kroner for "gullig" vase. Absolutt ikke dumt!


Og vips, så er loppemarked-sesongen i gang igjen!! God jakt :)